UK time/Dates	Tuesday, December 14th	Wednesday, December 15th
9:45-10:00	Welcome and introduction day 1	Welcome and introduction day 2
10:00-11:00	WP6a (10:00-10:20, 20 min) WP6b (10:20-10:40, 20 min) WP6c (10:40-11:00, 20 min)	ESTc (10:00-10:40, 40 min) ESTd (10:40-11:20, 40 min) ESTe (11:20-12:00, 40 min)
11:00-12:00	WP8a (11:00-11:20, 20 min) WP8b (11:20-11:40, 20 min) WP8c (11:40-12:00, 20 min)	
12:00-13:00	Break	Break
13:00-13:40	WP6d (13:00-13:20, 20 min) WP8d (13:20-13:40, 20 min)	WP8e (13:00-13:20, 20 min)
13:40-15:00	ESTa (13:40-14:20, 40 min) ESTb (14:20-15:00, 40 min)	Open discussions and summary

• The meeting time is from 09:45 to 15:00 UK time zone.

List of talks for the EST-SOLARNET technical workshop

1) Talks related to SOLARNET Working Package 6:

- 1. WP6a: Progress on thin slicers IFU development
 - Speaker: Silvia Regalado Olivares
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments
- 2. WP6b: Progress on multi-field microlens IFU development
 - Speaker: Michiel van Noort
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments
- 3. WP6c: Design concepts for the narrow-band tunable-filter Imagers for EST
 - Speaker: Luca Giovannelli
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments
- 4. WP6d: Progress on high precision absolute polarization measurements
 - Speaker: Franziska Zeuner
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments

2) Talks related to SOLARNET Working Package 8:

- 1. WP8a: Updates of the next generation GONG network.
 - Speaker: Alexei Pestov
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments
- 2. WP8b: The collaboration between SPRING and SAMNet
 - Speaker: Robertus Erdelyi
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments
- 3. WP8c: The Tor Vergata Synoptic Solar Telescope (TSST): A robotic, compact facility for solar full disk imaging
 - Speaker: Luca Giovannelli
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments
- 4. WP8d: Data Homogenization, correction, merging, and flare detection; usage of artificial intelligence for ground-based solar telescopes
 - Speaker: Robert Jarolim
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments
- 5. WP8e: The design of the SPRING full-disk telescope
 - Speakers: Dirk Soltau
 - Time: 15 min talk + 5 min for questions and comments

3) Presentations related to EST technical works:

- 1. ESTa: Science Requirements Document and instruments performance requirements.
 - Speaker: Rolf Schlichenmaier
 - Time: 35 min talk + 5 min questions and comments
- 2. ESTb: EST light distribution system and instrument developers' consortia
 - Speaker: Carlos Quintero Noda
 - Time: 35 min talk + 5 min questions and comments
- 3. ESTc: Microlens-based Integral Field Spectropolarimeter
 - Speaker: Michiel van Noort
 - Time: 35 min talk + 5 min questions and comments
- 4. ESTd: Image slicer-based Integral Field Spectropolarimeter
 - Speaker: Marian Martínez González and Ricardo Gafeira
 - Time: 35 min talk + 5 min questions and comments
- 5. ESTe: Science data centre
 - Speaker: Svetlana Berdyugina and Nazaret Bello González
 - Time: 35 min talk + 5 min questions and comments